Projekat podrške mladima u BiH i regionu

author

Januar 2022

edukacija

Pokrenuli smo strateški projekat kao platformu za razvoj digitalnih i IT vještina otvorenu za ambicioznu omladinu željnu da unaprijede svoje karijere i doprinesu prosperitetnom radnom sektoru u BiH. Digital Inženjering je pružao podršku u stvaranju okruženja za učenje gdje su mladi stručnjaci mogli da se angažuju u diskusijama, uče zajedno i sarađuju na različitim projektima.

image

Organizovali smo obuke u različitim oblastima IT-a, uključujući programiranje web i mobilnih aplikacija, kreiranje dizajna, stvaranje viralnih video sadržaja, pisanje sadržaja, vođenje projekata, primjenu savremenih informacionih alata i vještačku inteligenciju. Projekat je privukao mlade stručnjake iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, pružajući im mogućnost da razviju svoje vještine, steknu praktično iskustvo i uspostave korisne kontakte savremene IT industrije. Takodje, tokom ovih aktivnosti uspjeli smo da prepoznamo i privučemo najtalentovanije stručnjake za našu kompaniju Digital Inženjering.

Ovo je dokaz da Digital Inženjering radi na izgradnji bolje i perspektivnije budućnosti za mlade IT stručnjake u zemlji.

Hvala svima koji su podržali ovu inicijativu i pomogli nam da ostvarimo pozitivan uticaj na našu zajednicu.